31 Ağustos 2013 Cumartesi

SİLİVRİ KARARLARI


5 Ağustos 2013
SİLİVRİ

75 Yaşındaki Gülben Hanım, romatizmadan bükülmüş parmakları ile zorlukla kullandığı telefonundan beni aradı, “Coşkun bey Silivri’ye gidiyormusunuz” diye. Gitmiyorsak kendi başına gidecekmiş. “Tabii ki gidiyoruz, listenin başında siz varsınız” dedim. Yaşına rağmen Mustafa Kemal’in kurduğu cumhuriyete, iktidarın her saldırısında yaptığımız karşı eylemde olduğu gibi yine yanımızda, hatta önümüzde Gülben hanım.
İmza kampanyası sırasında başladık listeyi doldurmaya. Bu yaz gününde hele Bodrum’dan Silivri’ye gitmek gerçekten zor. Ama insanlar önce pankartımızı okuyor, sonra gelip imzalarını atıyor ve soruyorlar ne zaman gidiyoruz diye.
54 kişilik otobüsümüzü çabuk doldurduk. Hiç yer kalmadı. Koridorda gitmeyi göze alanları zor ikna ettik “olmaz” diye. İki arkadaşımız otobüsü dahi bekleyemedi. 2 gün önceden Silivri’ye gittiler. Karar gününü Silivri çadırlarında geçirecekler.


Hareket her zaman olduğu gibi Turgutreis’ten. Oradan Bodrum’a hareket ve oradakileri de alarak yola devam edeceğiz. Otobüsün yarısından fazlası Turgutreis’ten doluyor. Boynuz kulağı geçer misali, belde Turgutreis, ilçe Bodrum’u çoktan geçmiş durumda. En azından parti katılımcıları olarak.
Türkiye’nin dört bir tarafından otobüsler sırayla Silivri’ye hareket etmekte. Bizde tüm Silivri yolcularını alarak Bodrum’dan yola çıkmaya niyetlendiğimizde daha Bodrum çıkışında Kızılağaç kavşağında durdurulduk. Zaten bekliyorduk bu engellemeyi. İstanbul Valisi Avni Mutlu yasak koymuş, halkın Silivri’ye gelmesine. İçişleri bakanı Muammer Güler emniyete emir vermiş otobüsler Silivri’ye gelemesin yollarda tutulsun diye. Haberler gelmeye başlamıştı. Bizden önce yola çıkacak olan Antalya, Muğla, Marmaris otobüsleri geri döndürülmüş, Fethiye arabası arızalanmıştı!!! Ama Silivri yolcuları inatla “gideceğiz” diyor, polis de inatla “geçit vermeyeceğiz” diyor.


Kızılağaç kavşağında güya olağan güvenlik kontrolü var. Durdurulduk. Aşağı inmek yasak. Otobüsün evrakları kontrol için alındı. Daha sonra yolcuların kimlikleri GBT soruşturması için toplandı. Amaçları bizi engellemek. Varsa eksik onunla, yoksa zaman kaybettirmek şeklinde. Aşağı inişe bir süre sonra ses etmediler. Otobüste bunalan sigaracılar sigara içmek bahanesi ile aşağı indi. Bu arada yerel medya geldi, onlara da bilgi verildi.
Bu arada Gülben hanımın kimliği çıkmadı. Heyecandan unutmuş. Bizimle gelemeyecek. Bizim durdurulduğumuzu duyarak arabası ile oraya gelen Kadri Bey Gülben hanımı evine götürmek üzere aldı. Ancak Gülben Hanım evine değil otogara yönlendirmiş Kadri Beyi. Aldığı gibi bir otobüs bileti yollanmış İstanbul’a bizden önce.
Bir saat kadar oyaladılar bizi Kızılağaç kavşağında. Sonunda yol verdiler. Yola devam edemeyen diğer arkadaşlarımızı düşünerek buna da şükür ettik. Bu arada içinden geçeceğimiz Milas’dan Silivri’ye gidecek otobüsü de durdurmuş ve geri döndürmüşler. Hemen yeni bir plan yaparak Milas’ı geçiş için arka yollar belirledik. Ancak sevincimiz kursağımızda kaldı. Havaalanı kavşağına gelirken arabanın motorunda bir anormallik oldu. Tecrübeli şoförümüz emekli gazi Yüzbaşı Zühtü, fazla zorlamadan aracı durdurdu. Yapılan kontrolde motor yağına şeker döküldüğü tespit edildi. Şeker torbasını da hemen motorun yanına sıkıştırmışlar. Artık kızılağaç kavşağında mı yaptılar, daha önce mi yaptılar, bilemedik. Esasında şoförü de önceki gün yola çıkmaması için defalarca arayarak tehdit etmişler. Düşünememiş bu kadarını yapılabileceklerini. Şeker yanarak motor pistonlarını hareket edemez hale getiriyor. Hatta piston kollarının eğilmesine, şaftın kesilmesine dahi sebep olabiliyor. İyi ki şoför Zühtü motoru zorlamadan hemen durdurmuş da daha kötü sonuçlara sebep olabilecek bir kazaya ve hasara meydan bırakmamış. Ama sonuçta biz ortada kaldık. Yeni bir araç için şirket sahibini aramalarımız da sonuç vermedi, ona ulaşamadık.
Polisler nihayet amaçlarına ulaştılar derken yolcular arasında olan, turizm işi ile uğraşan bir arkadaşımızın çabaları ile bir başka araç bulundu. Ama yeni araç 45 kişilik. Bu neden ile bazı arkadaşlarımız başka yollardan Silivri’ye gitmek üzere aramızdan ayrıldı. O aracın gelmesi ve bizim tekrar yola koyulmamız yine bir yığın zaman kaybına sebep oldu. Yeni şoförün olayın vahametinden haberi yok. Ürkütmemek için de pek konuşmak istemiyoruz. Bu neden ile neden Milas’ın arka yollarından geçerek gitmemizi de pek anlamadı ve normal yoldan devam etti. Sonunda da Milas’ın girişinde durdurulduk. Nedense orada sorun yaşamadık. Polis ile şoförün uzun uzun konuşmaları ve evrakların kontrolünden sonra yine yola devam ettik.


Yolda Ulusal Kanal’dan aradılar. Teoman beyin programında Silivri’ye yola çıkan araçlara yapılan engellemelerden bahsediliyormuş. Ona canlı bağlantı yapıldı ve bizde yapılanları anlattık. Tabiî ki bu arada da bizim şoförde durumu anladı. Bu neden ile İzmir’den çıkış yapan araçların Menemen’den geri döndürüldüğü haberi alınınca da İzmir’den çıkış için yeni bir güzergâh belirlendi. Manisa yolundan çıkılacak sonra Çanakkale istikametine dönülecek. Tamam. Şoför sorun çıkartmadı ve işin oluruna yeni güzergâhı belirledi derken İzmir’de şoför değişikliği yapıldı.
Değişiklik öncesi söyledik yeni şoföre durum açıklansın, güzergâh belirtilsin diye. Yeni şoför ayrılanın babasıymış, söyleyecekmiş, zaten o da oradan gidecekmiş falan filan. Yaşlı adam laf mı dinler. Yine kendi bildiğince sürdü arabayı Menemen yoluna. Yoldaki ikazlarımıza rağmen “tamam tamam” diyerek bizi götürdü polisin kucağına. Yine bir yığın kontrol ve zaman geçirme taktikleri. Şoförün yaşı 63’ün üzerindeymiş, otobüsümüzün şehirlerarası sefer belgesi yokmuş, otobüste çekme demiri varmış vs. Otobüste şehirlerarası sefer belgesi yok çünkü belgesi uluslar arası sefer yapma belgesi. Çeki demirini sökmek için de bizi bir polis dolandırdı durdu gece yarısı sökmek için ama bulunamadı. Sonunda sefere devam konusunda yasak verildi ama geri dönüşümüze de müsaade edildi. Biz de İzmir’e dönerek daha önce belirlediğimiz ve uzun olan Manisa-Çanakkale güzergâhına geçtik. Biz Lapseki’den feribotla ile karşıya geçerken Gülben ablamız yine bizi aradı. Silivri’deymiş de soruyor “neredesiniz” diye.  Silivri’ye ulaşmamız saatleri aldı. Sabah yerine ancak öğlen varabildik.


Onca engellemelere rağmen yine en azından 5000 kişi vardı bizim otobüsten indiğimiz yerde. Ayrıca cezaevine giden diğer tarafta da toplananlar varmış ama onları da göremedik. TGB ve CHP otobüslerinden konuşmalar, marşlar, sloganlar atılıyor, halk onlara katılıyordu. Saat 1500 gibi mahkeme kararları gelmeye başladı. Anons edilen kararlar sevgili ülkemizde hukukun işlediğinin değil adaletin ırzına geçildiğinin ilanı oldu. İtirafçı katiller serbest bırakılırken, terör ile mücadele eden genelkurmay başkanları terör örgütü kurmaktan müebbet hapise mahkûm oldular.


Kararların okunmasından sonra gelen halkın demokratik tepkisine, polis yeter bu kadar diyerek ileri demokrasi! tepkisi verdi ve gaz bombaları, plastik mermiler ve TOMA’lar ile saldırıya geçti. Hatta atılan gaz bombalarından alev alan kuru alandaki bir çam fidanını kurtarmaya çalışan terörist! Atatürkçü gençler, ileri demokrasi havarisi RTE’nin kahraman polisleri tarafından plastik mermi yağmuruna tutuldu. Sonunda Taksim eylemlerinde halka eziyet etme becerilerini yükselten polis çok kısa bir sürede atılan yüzlerce gaz bombasının ve plastik merminin eşliğinde toplanan halkı dağıttı ve hatta geri gelmesinler diye de kilometrelerce kovaladı.
Yoğun gaz bulutu içerisinde otobüsümüzü bulmak, dağılan yolcularımızı toplamak oldukça zamanımızı aldı. Toplandıktan sonra da yine geldiğimiz yoldan geri dönüşe geçtik. Gülben ablamız gibi bir yolcumuz daha vardı otobüste 75 yaşında. Zor ikna ettik onu Silivri’de otobüste kalması için. Gazdan kaçması olanaksız olacaktı eğer inseydi. Bodrum’da üzülerek 36 saattir otobüstesiniz çok yoruldunuz dediğimde “içimde kalırdı eğer siz onca mücadele içindeyken ben evde otursaydım, ben iyiyim ve huzurluyum, merak etmeyin” dedi.

Coşkun YALÇINALP

ERGENEKON ADLI DAVA KARARLARI

Milletvekili, Prof.Dr. Mehmet Haberal                                   12 yıl 6 ay hapis
Milletvekili, Gazeteci, Mustafa Balbay                                  34 yıl 8 ay hapis
Milletvekili, Sinan Aygün                                                        13 yıl, 6 ay

İşçi Partisi Gn. Bşk. Doğu Perinçek                                         Ağırlaş. müebbet ve 117 yıl hapis
İşçi Partisi Gn. Bşk. Yrd. Ferit İlsever                                   15 yıl hapis
Avukat, İşçi Partisi Gn. Bşk. Yrd. Nusret Senem                20 yıl 3 ay hapis
Avukat, Serdar Öztürk                                                           25 yıl 6 ay hapis

E. Org. İlker Başbuğ                                                                Müebbet hapis
E. Org. Hurşit Tolon                                                               Müebbet hapis
E. Org. Hasan Iğsız                                                                Müebbet hapis
E. Org. Nusret Taşdeler                                                        Müebbet hapis
E. Org. Şener Eruygur                                                           Müebbet hapis
E. Org. Kemal Yavuz                                                            7 yıl 6 ay hapis
E. Korgeneral Mehmet Eröz                                                Müebbet hapis
E. Korgeneral Mehmet Otuzbiroğlu                                    20 yıl hapis
E. Korg. İsmail Hakkı Hekin                                                7 yıl 6 ay hapis
E. Tümgeneral Hıfzı Çubukçu                                             9 yıl hapis
E. Tugg. Veli Küçük                                                               2 kez ağırlaştırılmış müebbet
E. Tuğg. Levent Ersöz                                                         22 yıl 6 ay hapis
E. Tuğa. Alaatin Sevim                                                       10 yıl hapis
E. Albay Fuat Selvi                                                              Müebbet hapis
E. Albay Fikri Karadağ                                                       Ağırlaştırılmış müebbet hapis
E. Albay Arif Doğan                                                            47 yıl 3 ay hapis
E. Albay Atilla Uğur                                                             29 yıl 3 ay hapis
E. Dz. Yzb. Hasan Ataman Yıldırım                                    Ağırlaştırılmış müebbet hapis
Alb. Dursun Çiçek                                                               Müebbet hapis
E. Yarbay Mustafa Dönmez                                               49 yıl 2 ay hapis
E. Binbaşı Fikret Emek                                                      41 yıl 4 ay hapis
Müs. Yüzbaşı Muzaffer Tekin                                               2 kez ağırlaştırılmış müebbet
Tgm. Mehmet Ali Çelebi                                                    16 yıl 6 ay hapis
E. Astb. Oktay Yıldırım                                                        33 yıl 10 ay

Eski YÖK Başkanı, Kemal Gürüz                                      13 yıl 11 ay hapis
Eski Rektör, Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu                              23 yıl hapis
Eski Rektör, Dr. Ferit Bernay                                            10 yıl hapis
Eski Rektör, Mustafa Yurtkuran                                         10 yıl hapis
Prof. Dr. Erol Manisalı                                                        9 yıl hapis
Prof. Yalçın Küçük                                                               86 yıl hapis cezası
Prof. Zekeriya Öztürk                                                          19 yıl 6 ay hapis
Öğr. Gör. Dr Habip Ümit Sayın                                          4 yıl hapis
Araş. Gör. Mehmet Perinçek                                             6 yıl hapis

Yazar, Ergun Poyraz                                                           29 yıl 4 ay hapis
Gazeteci, Tuncay Özkan                                                    Müebbet ve 15 yıl hapis
Gazeteci, İşçi Partisi Gn. Bşk. Yrd. Turan Özlü               9 yıl hapis
Gazeteci, İşçi Partisi Gn. Sek. Serhan Bolluk                 7 yıl 6 ay hapis
Gazeteci, Turan Özlü                                                          9 yıl hapis
Gazeteci, Emcet Olcayto                                                   13 yıl 12 ay hapis
Gazeteci, Adnan Türkkan                                                  10 yıl 6 ay hapis
Gazeteci, Özlem Usta                                                        6 yıl 3 ay hapis
Gazeteci, Adnan Akfırat                                                     6 yıl hapis
Gazeteci, Hikmet Çiçek                                                     21 yıl 9 ay hapis
Gazeteci, Vedat Yenerer                                                   7 yıl 6 ay hapis
Gazeteci, Fatma Cengiz                                                   11 yıl 15 gün hapis
Gazeteci, Adnan Bulut                                                       6 yıl 3 ay hapis
Gazeteci, Ünal İnanç                                                          19 yıl 1 ay hapis
Gazeteci, Güler Kömürcü                                                  7 yıl 6 ay hapis
Gazeteci, Deniz Yıldırım                                                     16 yıl 10 ay hapis

Eski Genelkurmay Adli Müşaviri, Erdal Şener                7,5 yıl hapis
Eski Özel Harekât D. Bşk. İbrahim Şahin                       30 yıl 2 ay hapis
Sendikacı, Mustafa Özbek                                                Müebbet hapis
Kuvvai Milliye Dernegi Gn. Bşk. Bekir Öztürk                 12 yıl hapis
Kuvvai Milliye Derneği 2. Bşk. Dursun Ali Özoğlu          Ağırlaştırılmış Müebbet hapis
Ulusal Birlik Parti bşk. Semih Tufan Gülaltay                  12 yıl hapis
Anayasa Mah. eski Bşk. Vekilinin eşi Ferda Paksüt      2 yıl 6 ay hapis
Eski ülkü ocakları başkanı Levent Temiz                        10 yıl hapis
Büyük Hukukçular Birliği Bşk. Av. Kemal Kerinçsiz       Müebbet hapis
Türk Ortod. Patrikh. basın sözcüsü Sevgi Erenerol       Müebbet hapis
Hayrettin Ertekin                                                                12 yıl hapis
Ergun Erkut Ersoy                                                             15 yıl 15 gün hapis

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder