8 Aralık 2012 Cumartesi

BODRUMDA AŞURE DAĞITIMI

27 KASIM 2012 SALI
Bodrum Pazar Alanı Çıkış Kapısı Önü




          Cumartesi günü hicri takvime göre muharrem ayının 10’uydu. Derler ki Nuh o gün büyük tufandan kurtularak elinde kalan son malzemelerle aşure denen lezzetli tatlıyı yapmış. Bugün de hicri takvime göre muharrem ayı boyunca evlerde aşure yapılıp konu komşuya dağıtılması adet olmuş. Biz de çok severek yediğimiz bu tatlıyı bazen karman çorman olan olumsuz işler için de kullanır “aşure gibi oldu” deriz. Aynen bugün kafaların aşure şeklinde karman karışık yapıldığı gibi. Bunun istisnası İşçi Partililerin kafası. Kim ne derse desin İşçi Partili, Gazi Mustafa Kemal’in çizgisinden bir milim dahi sapmadan yoluna devam etmekte.

          İşçi Partisi Bodrum ilçe örgütü “Öncü kadın” grubu da muharrem ayının 13’üne denk gelen salı günü sabah erkenden kalkarak karıştırmaya başladıkları aşure kazanında yapılan aşureyi öğle vakti parti binasının önünde pazar alanı çıkışında halka dağıtmaya başladı. Kafaların aşure gibi olmaması, Ata’mızın yolunda İşçi Partisi ile yol almaları için.

      İşçi Partisi Bodrum ilçe örgütü “Öncü Kadın” grubunun başkanı Semra KORKMAZ ve yardımcısı Sevil BİROL hem kazan hem de dağıtım masasının başında yan yanaydı. Kendileri ile yapılan görüşmede İş Partisinin ülke çapında parlayan yıldızının Bodrum’da da ışığını saçtığını, büyük bir atılım içerisinde olduklarını söylediler. 

Coşkun YALÇINALP
0533.33 88 543

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder