19 Şubat 2013 Salı

BODRUM İLÇE KURULTAYI 2013


17 Şubat 2013 Pazar

İşçi Partisi Bodrum İlçe kurultayımız Bodrum Belediyesi meclis salonunda yapıldı. Kurultay oldukça heyecanlı ve coşku doluydu. Konuklarımız, Ankara’dan İşçi Partisi genel merkezinden Şule Perinçek, Muğla’dan baro başkanı Mustafa İlker Gürkan, İşçi Partisi Milas ilçe örgütünden başkan Gülabi Demir ve Latif Akgül, Bodrum CHP kadın kolları başkanı ve Cumhuriyet kadınları Halikarnas şube başkanı Bedriye Gürkan, eski TGB’li yeni İşçi Parti üyesi Kerem Yıldırım, TGB üyesi Özgür Bursalı ve arkadaşlarının bu coşkuya katkıları ise oldukça fazlaydı.

            Görevleri olan arkadaşlarımız kurultay günü sabahın erken saatlerinde hazırlıklarına başladılar. Özellikle ikramı üstlenen öncü kadınlarımız kurultaya yetiştirebilmek için hazırladıkları pasta, börek, kurabiye, kek ve poğaçaları sabahın köründe kalkarak sıcak fırınlarına attılar. Salona ilk gelenler seçim masasını, paravanı, sandığı hazırladılar. Parti bayraklarını ve posterleri astılar. İkram masası ile çay makinesi hazırlandı. Projeksiyon ve ses düzeni kontrol edildi.

            Resmi olarak 10.00’da başlayacak olan kurultayın gerekli çoğunluğun sağlanamaması nedeni ile daha önce bildirildiği gibi saat 12.00’a ertelenmesi, uzun zamandır birbirlerini görmeyenlere, yeni tanışıp bu yola koyulanlara sohbet etme imkanı yarattı. Zamanında ikram masasındaki yerini alan pasta, börek ve demini alan çay da bu sohbetlere keyif kattı.

            Bu arada TGB’li gençler de standlarını açarak kitap, CD, Atatürk büstü, takvim satışı ile birliklerine gelir sağlamaya çalıştılar. Şule hanım bu satışa destek için genel başkanımız Doğu Perinçek’in kitaplarını imzaladı.

            Saat 12.00’da halen derin sohbet içindeki üyeler salondaki yerlerine davet edildiler. İlk söz parti ilçe başkanımız Ziya Birol’undu. Ziya bey konuk ve üyelere hoşgeldiniz dedikten sonra onları Gazi Mustafa Kemal ve şehitlerimizin huzurunda saygı duruşuna ve istiklal marşına davet etti.

İstiklal marşının okunmasından sonra başkanımız divan için konuklarımızdan Kerem Yıldırım’ı divan başkanlığına ve üyelerimizden Arif Arı ile Nihan Korkmaz’ı da divan üyeliğine önerdi. Kabul edenler.. Kabul etmeyenler… Edilmiştir!

Divan başkanı ilk olarak ilçe başkanını yıllık faaliyet raporunu sunmak üzere kürsüye davet etti. Ziya bey henüz yıllık değil sadece 4 aylık olan belde örgütümüzün faaliyetlerini sıraladı. Çok yeni olmasına rağmen oldukça etkin bir çalışma ve faaliyet içinde olan ilçe örgütünün yaptıklarını sıralamak bile zaman aldı. Arkasından yapılması planlanan işler sıralandı.

Faaliyet raporunun okunması ve bunun oylanmasından sonra ilçe örgüt saymanı Güneş Gürsel kürsüye davet edildi. Güneş hanım yaklaşık 2500 lira aidat, 17000 lira bağış geliri ile bunların tamamının ve hatta daha fazlasının sarf edildiğini belirterek harcama kalemlerini kısaca sıraladı ve aidat borçlarının kalmaması için de taleplerini kurula iletti. Bütçenin oylanmasından sonra da yerine döndü.

Divan başkanı bundan sonra sırası ile konuşma yapmak isteyenlere söz verdi. Konuşma sırası öncelikle konuklarımızdaydı. Şule hanımın, Mustafa beyin, Bedriye hanımın, genç Özgür’ün, Latif beyin coşku dolu konuşmaları uzun süre alkışlandı. Arkasından üyelerimizin konuşmalarına geçildi. İlk olarak yeni üyelerimizden Ahmet Turan Naut’un “ben esasında sağcıyım” diye başlayarak, “Atamızın yolunda İşçi Partiliyim..” diye devam eden sözleri ise son derece sade ve “Atatürk’de birleştik” sloganı ile seçtiğimiz yolun ne kadar doğru olduğunu gösteren bir konuşmaydı. Arif beyin, Fuat Telgeren’in konuşmalarından sonra divan başkanı da kısa bir konuşma yaparak isimleri belirlenen yeni yönetim kurulu üyelerini kendilerini tanıtmak üzere kürsüye davet etti.

Ziya Birol ilçe başkanlığına tek aday oldu. Yönetim kurulu üyeliğine de sadece 8 aday çıktı. Adayların kişisel tanıtımlarından sonra sorusu veya konuşma isteği olan çıkmayınca dilek ve temenniler sunularak seçimlere geçildi.

Başkanlık tek aday Ziya Birol’un. 8 adaydan 4 asil, 3 de yedek yönetim kurulu üyesi seçildi. Oylar bir yerde daha yeni kurulmuş olmamız ve üyelerin de birbirlerini pek fazla tanımamalarından dolayı alfabetik sıra ile sıralanmış adaylar arasında yukarıdan aşağıya doğru azalan bir sayı ile dağıldı. Sonunda da bu yolda eski ama yeni kuruluş aşamasında pek tanıyamadığımız değerli bir arkadaşımız Raşit kadronun dışında kaldı. Seçilen asil üyeler; Coşkun Yalçınalp, Güneş Gürsel, Fevzi Demirtaş, Şeref Bozkurt. Yedek üyeler; Kadri Korkmaz, Yunus Özdemir, Yunus Şimşekoğlu.

Seçim sonuçlarının alınmasından sonra ortalığın toparlanması el birliği ile çok çabuk oldu. Akşama yeni yönetim, misafirlerimiz ve katılmak isteyen üyelerimizle birlikte yemekteyiz.

Akşam yemeği için Turgutreis’e deniz kıyısındaki bir lokantaya gittik. Kış olması nedeni ile bizden başka kimse yoktu. Orada bulduğumuz buz gibi rakı, mis gibi balık ve taze mezeler o güzel günün güzel bir noktası oldu.


Coşkun YALÇINALP

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder