17 Mart 2013 Pazar

MUĞLA İL KURULTAYI


17 Mart 2013

          Bugün Muğla’da il kurultayındaydık. Tek nokta hariç güzel bir gün geçirdik. Günün üzücü olan tek tarafı arkadaşımız Şeref Bozkurt’un sağlık nedeni ile aramızda olamayışıydı. Sabah erkenden bir gün sonra İzmir’e nakledilmek üzere Bodrum Devlet Hastanesine yatırılmış, yoğun bakımdaymış. Gün boyunca kendisinden haber alamadık. Ancak akşam üstü Muğla dönüşü eşi ile irtibata geçerek bilgiye ulaşabildik.


         Sabah saat 09.30’da toplanan Turgutreis ekibi, arkadaşımız Şeref’in belediyeden temin ettiği otobüs ile yola çıktık. Gürece’den, Bodrum’dan, Torba kavşağından, Güvercinlik’ten arkadaşlarımızı alarak yola devam ettik. Bu arada yolda göremeyip atladığımız sonra bize arkadan taksi ile yetişip Torba kavşağında aramıza katılan Güneş hanım’dan da bir güzel azar işittik.


          Saat 12.00’da vardığımız Muğla’da yollar bisiklet yarışı nedeni ile kapatılmıştı. Uzak olmadığından meydanda inip yürüyerek parti binasına gittik. Kurultaya gelen tüm partililer ile burada buluştuk. Bodrum grubu olarak Muğla’ya giden en kalabalık grup olduğumuz hemen fark edildi. Eğer yargıtay listesinde 46 değilde 80 üyemiz de gözükseydi gerçekten burada tam bir gövde gösterisi olacaktı. Hatta bırakın 80 üyeyi, kurultaya gelemeyen oy hakkına sahip diğer üyelerimizin bir kısmı daha gelebilseydi bu da yeter olurdu.


         Saat 13.00’a doğru önde bayrak, poster ve pankartlar ile parti merkezinden kurultay salonuna doğru yürüyüşe geçtik. Yolda sloganlarımızı attık, anıtta durarak atamıza saygı duruşumuzu yaptık.


          Kurultay için il özel idaresinin salonu ayarlanmış. Öncü kadınlar ikramları üstlenmişler. Divan kurulunun seçilmesi, istiklal marşı, başkanın faaliyet, saymanın bütçe raporlarını sunması, onların oylanması, konuşma yapan arkadaşlarımızın dinlenmesi ve rozet takma töreni sıradan geçti. Seçimde rekabet olmadığından pek de heyecan olduğunu da söyleyemem. Bir tek önceki yönetimler arasında oluşan bir iki çekişme dile getirilince hafiften insanlar gerilir gibi oldu. Ama sonuçta her şey gayet sakin ve heyecansız olarak sona erdi.


         Muğla yönetimine bir aday vermedik. Ancak genel merkez kurultayı için Ankara’ya gidecek delegelerin seçimi için bizden istenenden 1 fazlası ile 4 aday göstermiştik. Gücümüz burada kendini gösterdi ve  4 adayımızda “Nihan KORKMAZ, Fevzi DEMİRTAŞ, Yunus ŞİMŞEKOĞLU, Coşkun YALÇINALP”  seçilerek Muğla delegesi oldular.
İnşallah bir daha ki sefere üyelerimizde daha fazla katılım olur da Bodrum’un gücünün ne olduğunu daha fazla gösteririz.


Coşkun YALÇINALP

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder