27 Mart 2013 Çarşamba

TOPLANTI VE YÜRÜYÜŞ-MUĞLA


19 Mart 2013
İktidar ile onun emrindeki polis, savcı ve yargıçların el birliği ile ulusalcı cepheyi çökertme savaşında esir alınan vatanseverler için savcılar ömür boyu esaret süresi istendi.
Sömürgeci devletlere karşı bir kurtuluş savaşı vererek kurulan ve devrimler ile köhne ve yıkılmış bir imparatorluğun küllerinden yaratılan çağdaş modern Türkiye Cumhuriyeti maalesef  bugün yıkılmakta. Ve yine maalesef bu yıkım dünyaya egemen olan sömürgeci güçlerin uşağı olan bir iktidar ve onun içteki yardakçıları tarafından, bu cumhuriyetin koruyucuları sırtlarından bıçaklanarak gerçekleştirilmekte. Bu ülkenin götürülmek istendiği yer parçalanmış bir vatan, bölünmüş bir millet, demokrasinin olmadığı bir otoriter yönetim, evrensel değil şeriyat hükümlerinin yer aldığı bir hukuk, vatanı için değil ABD’nin arzuları doğrultusunda savaşan bir ordu, adaletin değil yıkımın emrindeki bir yargı….
Tüm yurtta ülkemizin götürüldüğü bu yolda bir kurbağa gibi yavaş yavaş pişirilen ve uyuşturulan halkın bir şekilde daldığı derin uykudan uyandırılması gerekir. Bu uyanış ancak yine halk içinden gelecek öncüler ile olacaktır. Öncülerin bir şekilde seslerini bu uyuşuk halka duyurması gerekir.

Silivri’deki vatanseverler için ömür boyu esaret isteyen işgal savcılarına karşı 19 mart günü tüm yurtta ve Muğla’da protesto gösterileri yapılmıştır. İlçe örgütümüz de her eylemde olduğu gibi Muğla’daki gösterilerde yerini almıştır.

Bir günlük bir süre içerisinde organize olup bir otobüsü doldurarak Muğla’ya giden bizleri Muğla sınırsızlık meydanında robokoplar karşıladı.

Zamanından önce geldiğimizden bir süre beklememiz gerekti. Ancak bu süre içinde sadece işçi partisi değil diğer ulusalcılarında çağrılı olmasına rağmen beklenen kalabalık maalesef başlangıçta sağlanamadı. Biraz gecikmeli de olsa İşçi partisi, TGB ve ADD temsilcileri konuşmalarını tamamladı.

Konuşmalardan sonra AKP il binasının kapısına siyah çelenk bırakmak için harekete geçerken önümüz robokoplar tarafından kesildi. Gösteri liderleri ile polis yetkilileri arasında yapılan uzun görüşmeler sonunda düzenli olarak yürüyüşe geçmemize müsaade edildi.

Yürüyüşümüz sonradan eklenenler ile oldukça kalabalık hale geldi. Slogonlar ile başlayan yürüyüşümüz AKP binasına 200 m kalıncaya kadar devam etti. Yol tüm genişliği ile TOMA adı verilen “toplumsal olaylara müdahale aracı” ve robokoplar ile kesilmişti. Gösteri liderleri ile polis yetkilileri arasında yine tartışmalar başladı. Vali göstericilerin daha ileri girmesini istemiyordu. Ancak TGB’li gençlerin amaçlarına ulaşmada gösterdikleri kararlılık sonunda etkisini gösterdi ve bir orta yol bulundu.

Polislerin kalan yolun yarısı kadar geriye gitmesi buna karşılık göstericilerin 100 m den daha fazla ilerlememesi ve 20 kişilik bir heyet ile parti binasının kapısına kadar giderek çelenk koyması konusunda mutabık kaldılar. Böylece bir olay çıkmadan taraflar kısmen amaçlarına ulaşmış oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder