6 Nisan 2013 Cumartesi

BÖLÜCÜ ANAYASAYA KARŞI İMZA KAMPANYASI


03-04-05  Nisan 2013
BODRUM-TURGUTREİS

Merkez kurulun aldığı kararlar doğrultusunda, parti ilçe yönetimimiz Bodrum ve Turgutreis’te 03-04-05 Nisan 2013 tarihlerinde bölücü anayasaya karşı bir imza kampanyası başlatma kararı almış ve yürütmeye koymuştur.

3 nisan’da Bodrum belediye meydanında parti ilçe başkanımızca yapılan basın açıklaması ile imza kampanyamız başlatıldı. Başkan basın açıklamasında; yapılmakta olan yeni anayasada değiştirilemez olan ilk dört maddenin değiştirilmeye çalışılmasına, anayasadan Türklüğün çıkartılması ve federal devlet yapısının getirilmesine karşı olduğumuzu belirtilmıştir. Ancak o gün hava muhalefeti nedeni ile maalesef imza masası açılamamıştır.

4 nisan günü düzelen havada Bodrum Cevat Şakir caddesi manavlar hizasında ağaçlar arasına gerdiğimiz “Bölünme Anayasasını Yaptırmayacağız! Türkiye’yi Bölemeyeceksiniz! Türk Milletinin Ayakları Altında Kalacaksınız”  pankartının önünde imza masamızı açtık. Seyrek de olsa olumsuz tepkiler ile karşılaşsak bile halkın genel yaklaşımı iyi oldu ve tek masada 100 imza/saat sürate ulaştık..  Ancak masanın saat 18.00’de kapatılması planlanırken görevlilerin aşırı yorgunluğu bizi masayı yarım saat önceden kapatmaya zorlamıştır. Buna rağmen ilk imza gününde 5,5 saatte 575 imza toplanmıştır.

Kampanyanın 3 üncü, imza masasının 2.gününde ise Turgutreis Migros önündeydik. Orada da ilgi fazlaydı.  Bodrum Cevat Şakir caddesi gibi bir işlek caddede olmamamıza rağmen yine yaklaşık 100 imza/saat sürate kavuştuk ve 5.5 saatte 500 imzayı tamamladık.o gün de masayı saat 12.00’da açıp 18.00’da kapatmayı planlamıştık ama yine yorgunluktan masayı saat 17.30’da toplamaya başladık. Halbuki her iki günde de masanın en verimli olabileceği, iş yerlerinin dağılma saatlerinde masayı kapatmasaydık imza sayısında daha yüksek rakamlara ulaşabilirdik.

Bazıları aralıklı gelmelerine karşı 13 kişilik bir ekiple, 11 saati masa çalışması olmak kaydı ile toplam 20 saat yapılan çalışmanın bilançosu; toplanan 1075 imza ve dağıtılan 3000 bildiri oldu. Bu sonucun özveri ile güneş altında saatlerce çalışan bu arkadaşlarımızın başarısı olduğunu söyleyebiliriz.

Coşkun YALÇINALP

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder